Liofilizator FrostX

To urządzenie mniejsze od standardowej lodówki, które umożliwia suszenie żywności – owoców, warzyw, ziół, mięs i gotowych dań – bez utraty jakichkolwiek wartości odżywczych i smakowych

Dlaczego warto?

Zalety liofilizacji od lat doceniają podróżnicy, sportowcy i astronauci, coraz częściej jednak po produkty liofilizowane sięgają pozostali konsumenci. I ten trend cały czas wzrasta.
  • prostopadłościenna komora próżniowa
  • wewnętrzna komora produktowa
  • system próżniowy na najwyższej klasy podzespołach
  • wysokosprawny system chłodniczy
  • kompaktowe wymiary
  • niskie zużycie energii do 4,9 kWh/kg wsadu

Na czym polega rewolucja?

Pełna automatyzacja procesów

Brak emisji zanieczyszczeń

Niski poziom hałasu

Niski koszt eksploatacji

Intuicyjne sterowanie

Skrócony czas liofilizacji