Dla gastronomii

Liofilizatory dla Gastronomii

Szefowie kuchni udoskonalają swoje przepisy liofilizatami wprowadzają nowe dania I zaskakują swoich gości nowymi doznaniami. Liofilizacja doskonale wpisuje się też w idee “zero waste”, liofilizowanie dań oraz składników pozwalana późniejsze ich wykorzystanie bez utraty jakości i świeżości.

Liofilizator FrostX 10

Niewiększy od standardowej lodówki liofilizator znajdzie miejsce nawet w średniej wielkości kuchni.

Liofilizator FrostX 15

Zwiększona wydajność przy zachowaniu kompaktowych gabarytów. Liofilizator projektowany z myślą producentach owoców, warzyw, mięs, nabiału, chcących poszerzyć swoją ofertę o nowe produkty.

Liofilizator FrostX 40

Niewiększy od standardowej lodówki liofilizator znajdzie miejsce nawet w średniej wielkości kuchni.

Zalety liofilizacji

Od lat liofilizaty doceniają podróżnicy, sportowcy i astronauci, coraz częściej jednak po produkty liofilizowane sięgają pozostali konsumenci. I ten trend cały czas wzrasta.

Technologia, która do tej pory zarezerwowana była dla wielkich firm, w końcu dostępna jest dla każdego.

To jeden z najbardziej rozwojowych produktów dla branży. Jeśli szukasz nowych trendów związanych ze zdrową żywnością, liofilizator FrostX jest właśnie dla Ciebie.

Dzięki liofilizacji

01.

Ograniczysz straty spowodowane psuciem się żywności

02.

Pozbędziesz się ograniczeń związanych z sezonowością produktów

03.

Zmniejszysz koszty przechowywania żywności

04.

Znacznie przedłużysz trwałość produktów spożywczych

05.

Umożliwisz sobie internetową sprzedaż

06.

Będziesz kilka kroków przed konkurencją dzięki możliwości wytwarzania zupełnie nowych produktów